Nivea sun
Nivea sun
Nivea sun
Nivea sun
 • Nivea sun

  "Barracuda Unincorporated ontwikkelt campagne Laat de zon maar komen voor NIVEA SUN".

  NIVEA SUN is de campagne Laat de zon maar komen op basisscholen gestart om kinderen te leren hoe ze veilig van de zon kunnen genieten.

  Kinderen denken niet na over zonbescherming en gaan hierdoor te vaak onbeschermd naar buiten. Als marktleider heeft NIVEA SUN het initiatief genomen om kinderen spelenderwijs te laten zien dat de zon hun goede vriend is, mits ze goed beschermd zijn. Hiervoor heeft NIVEA SUN in samenwerking met kinderboekenschrijfster Selma Noort een speciaal lespakket ontwikkeld, dat kinderen op een leuke manier leert over zonbescherming. Tot het einde van het schooljaar bezoekt NIVEA SUN met dit lespakket verschillende basisscholen door het hele land.

  Het lespakket
  Met de film Lieve zon laat NIVEA SUN zien dat kinderen heel nieuwsgierig zijn naar de zon, maar hier niet veel over weten. Om kinderen op een leuke manier over de zon te leren is een uniek lespakket ontwikkeld met onder andere verhalen van kinderboekenschrijfster Selma Noort. De kinderverhalen richten zich op buitenactiviteiten op school, waardoor kinderen op een herkenbare manier leren hoe ze zichzelf op deze momenten kunnen beschermen tegen de zon. De verhalen worden via een animatiefilm en een boek tijdens de scholenbezoeken gepresenteerd. Alle verhalen zijn ook online terug te vinden. Hiernaast krijgen alle scholen een poster die kinderen een geheugensteuntje biedt voordat ze naar buiten gaan. Voor docenten is een Q&A beschikbaar waarmee zij de belangrijkste vragen van kinderen over zonbescherming kunnen beantwoorden. De informatie richt zich op kinderen tussen 6 en 12 jaar.

  Laat de zon maar komen
  Het lespakket en de film ‘Lieve zon’ zijn onderdeel van de themacampagne ‘Laat de zon maar komen’. Barracuda Unincorporated heeft de themacampagne in opdracht van NIVEA bedacht en in samenwerking met NIVEA ingevuld. De activatie op basisscholen is tevens door Barracuda Unincorporated uitgevoerd. De film Lieve zon, die is bedacht en gecreëerd door video- en contentmarketingbureau Yune wordt via de kanalen van NIVEA gedeeld om ook ouders te bereiken.

  Ruben Pannevis, country manager Beiersdorf: “Kinderen genieten zorgeloos van de zon zonder na te denken over zonbescherming. Ze weten niet dat wanneer je onbeschermd de zon ingaat, dit serieuze huidschade kan opleveren. Als marktleider vinden wij het onze taak om ervoor te zorgen dat kinderen veilig van de zon kunnen genieten. Met deze campagne maken we hen en de school bewust van de noodzaak van zonbescherming.”